• Layout
  • Εμπειρία Χρήστη
  • Μοναδικά Οφέλη
  • Φιλικό προς Κινητά
  • Αξιοπιστία
  • Στοχευμένη Διαδικασία Κράτησης

Η παρουσία ενός ξενοδοχείου στο διαδίκτυο θα πρέπει να αναδεικνύει επάξια τον χαρακτήρα του αλλά και να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον επισκέπτη. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει το νέο website να περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά.

1. Layout

Το Layout, η αρχιτεκτονική, ενός website είναι καθοριστικής σημασίας καθώς έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά και τη χρηστικότητα του. To πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο layout είναι η μελέτη της αρχιτεκτονικής δομής πληροφοριών. Η αρχιτεκτονική δομή βοηθά την κατανομή πληροφοριών με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν νόημα για τους επισκέπτες αλλά και να μπορούν να μεταφερθούν σε αυτές εύκολα και γρήγορα. Ένα ανανεωμένο design που ακολουθεί τα trends αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κατασκευή website αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Το design και οι εντυπωσιακές εικόνες, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αυξάνοντας το χρόνο παραμονής τους. Επιπλέον, τα βελτιστοποιημένα κείμενα σε συνδυασμό με τα alt texts των εικόνων (περιεχόμενο το οποίο βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν το website μας), επηρεάζουν θετικά τα οργανικά αποτελέσματα εμφάνισης του website, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα. Εάν ακολουθηθούν οι κανόνες για όλες τις παραπάνω προσθήκες επιτυγχάνεται η εύκολη πλοήγηση των χρηστών μεταξύ των ενοτήτων.

2. Εμπειρία χρήστη

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συντελούν στη συνολική εμπειρία του χρήστη για εύκολη, γρήγορη και λειτουργική πλοήγηση. Το website ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να προσφέρει μια εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες που δεν μπορεί να προσφέρει κάποιος online ταξιδιωτικός πράκτορας. Για αυτό, είναι σημαντικό το website να προσφέρει πολλούς τρόπους επικοινωνίας με τους επισκέπτες, οι οποίοι θα είναι εμφανείς σε όλες τις σελίδες, όπως τηλέφωνο, e-mail, skype, φόρμα επικοινωνίας.

3. Μοναδικά Οφέλη

Τα μοναδικά οφέλη που διαθέτει ένα ξενοδοχείο σε σύγκριση με κάποιο άλλο θα πρέπει να επικοινωνούνται ξεκάθαρα τόσο μέσα από το website όσο και από τα social media. Πρέπει να είναι ευδιάκριτο για κάθε δυνητικό πελάτη, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επιλέξει το κατάλυμα έναντι του ανταγωνισμού του.

4. Φιλικό για κινητά και tablets

Με τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις να γίνονται πλέον on the go, η χρήση του κινητού και των tablet έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτή των υπολογιστών. Γι’ αυτό κάθε καινούργιο website θα πρέπει να είναι φιλικό προς αυτά έτσι ώστε να μην αλλοιώνει την εμπειρία των επισκεπτών. Επίσης θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα μίας εύκολης και ξεκάθαρης διαδικασίας κράτησης, ακόμη και από τις μικρές οθόνες των κινητών.

5. Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία που αποπνέει μια ξενοδοχειακή μονάδα καθώς και οι κριτικές πελατών για αυτή, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για το εάν ένας επισκέπτης θα προχωρήσει σε κράτηση ή όχι. Γι’ αυτό το λόγο το website ενός ξενοδοχείου πρέπει να περιλαμβάνει κριτικές και να επικοινωνεί τυχόν βραβεία και διακρίσεις που έχει κερδίσει.

6. Εύκολη Διαδικασία Κράτησης

Αρχικά ένα ξενοδοχείο θα πρέπει να δίνει κίνητρο στους χρήστες να προχωρήσουνε σε μια κράτηση μέσω της ιστοσελίδας τους αντί μέσω online ταξιδιωτικών πρακτόρων. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορες προσφορές, εκπτώσεις ή συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες να απολαύσουν μόνο αν κάνουν κράτηση μέσω τους website του ξενοδοχείου. Τόσο οι προσφορές αυτές όσο και η φόρμα κράτησης θα πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή σημεία ώστε να γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους χρήστες. Η διαδικασία κράτησης θα πρέπει να είναι απλή και ξεκάθαρη ώστε να μην κουράσει τον επισκέπτη και παράλληλα να του προσφέρει το αίσθημα ασφάλειας που αποζητάει για κάθε online συναλλαγή.

Μια ιστοσελίδα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σίγουρα θα προσελκύσει νέους πελάτες, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και τις άμεσες κρατήσεις και θα αναβαθμίσει την διαδικτυακή σας παρουσία.