10 Κορυφαίοι Τρόποι να Προετοιμάσετε το Ξενοδοχείο σας για να αυξήσετε την Ταξιδιωτική Ζήτηση

Καθώς ο κορωνοϊός (COVID-19) συνεχίζει να επηρεάζει τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψιν οι προβλέψεις και οι τάσεις της βιομηχανίας που θα διαμορφώσουν τελικά τη στρατηγική ανάκαμψης των ξενοδοχείων καθώς αρχίζουν να περιμένουν αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Σύμφωνα με ειδική πρόβλεψη των STR και Tourism Economics, λόγω της επιδημίας του COVID-19, ο ξενοδοχειακός κλάδος προβλέπεται να αναφέρει σημαντικές μειώσεις στη ζήτηση, στην πληρότητα, στο ADR και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) το 2020. Ενώ τα ταξίδια έχουν περιέλθει σε εικονική στασιμότητα λόγω της επιδημίας του COVID-19, η αγορά αναμένεται να ανακτήσει τη θέση της κατά τα τέλη του έτους αλλά και το επόμενο έτος.

Με βάση την έρευνα της CBRE, από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020, προβλέπεται ότι θα χρειαστούν περίπου 6-10 μήνες (Ιούνιος) για να αρχίσει να ανακάμπτει η ζήτηση των αμερικανικών ξενοδοχείων και 12-16 μήνες για την ανάκαμψη σε ADR και RevPAR. Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την κατάλληλη προετοιμασία για αυτήν την ανάκαμψη, και παράλληλα να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προσδοκίες και δείκτες ελέγχου.

Συνολικά, το ξενοδοχείο σας θα πρέπει να εξετάσει μια προσέγγιση τριών φάσεων:

Ενώ ο ταξιδιωτικός κλάδος βρίσκεται σε στασιμότητα

Ενώ οι ταξιδιώτες δεν ταξιδεύουν και πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να διατηρούν την επικοινωνία τους τόσο με προηγούμενους όσο και με μελλοντικούς επισκέπτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και ενημερωτικού περιεχομένου που ψυχαγωγεί και δίνει αξία στη διατήρηση της σχέσης των επισκεπτών με το brand.

Πρώτο στάδιο αύξησης της ταξιδιωτικής ζήτησης

Συγκεντρωτικές προσπάθειες μάρκετινγκ που επικεντρώνονται στην αναγνωσιμότητά του brand και τροφοδοτούν τους νέους επισκέπτες με προσιτά κόστη CPC και CPM για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ανθρώπων που αρχίζουν να ονειρεύονται τον προγραμματισμό και τις κρατήσεις των διακοπών τους. Εξασφαλίστε μια ευέλικτη πολιτική ακύρωσης και μηνύματα που δείχνουν την ευαισθητοποίησή του brand σχετικά με την κατάσταση.

Η ταξιδιωτική ζήτηση ενισχύεται

Συνεχίστε τις προσπάθειες μάρκετινγκ εστιάζοντας στο κοινό χαμηλής πρόθεσης, καθώς και στη στόχευση των σωστών δημογραφικών κοινών και αγορών με τα σωστά μηνύματα και πακέτα.


Το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στη δεύτερη φάση: πώς να προετοιμαστείτε για το πρώτο στάδιο αύξησης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Ενώ συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την καμπύλη σε όλο τον κόσμο, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν φροντίσει να προετοιμάσουν τον σχεδιασμό για την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Καθώς προετοιμαζόμαστε για την αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης, είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ και διαχείρισης εσόδων, να προσαρμόσετε την ιστοσελίδα σας και να καθορίσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ από μήνα σε μήνα που σταδιακά ακολουθεί την αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης με την πάροδο του χρόνου.

Προβλέποντας την αρχική αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Ενώ τα ξενοδοχεία αρχίζουν να προετοιμάζονται για το πρώτο στάδιο ανάκαμψης της ταξιδιωτικής ζήτησης, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πώς η ταξιδιωτική ζήτηση αυξήθηκε στις αγορές που επηρέασε πρώτα ο COVID-19. Σύμφωνα με τα στοιχεία ταξιδιωτικών προθέσεων που συνέλεξε η ADARA, οι μοναδικές αναζητήσεις για πτήσεις προς την Κίνα (εγχώριες και διεθνείς εισερχόμενες) αυξήθηκαν κατά 29% για την εβδομάδα της 8ης Μαρτίου, όταν ακυρώθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Κίνα.

Με βάση τα ταξιδιωτικά δεδομένα που συνέλεξε η Triptease, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα άρχισε να σταθεροποιείται γύρω στις 10 Μαρτίου και οι άμεσες κρατήσεις αυξήθηκαν σταθερά λόγω της αύξησης των εγχώριων ταξιδιών. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ταξιδιωτική ζήτηση στις ΗΠΑ θα αυξηθεί μετά την άρση των κατευθυντήριων γραμμών κοινωνικής αποστασιοποίησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η αρχική αύξηση στις κρατήσεις θα αποδοθεί πιθανώς σε μεγάλο βαθμό στα εσωτερικά ταξίδια δεδομένου ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ακόμη διστακτικοί στο να ταξιδέψουν με αεροπλάνα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Sojern, το 70% των αναζητήσεων ξενοδοχείων είναι για προορισμούς σε ακτίνα 500 μιλίων. Πρόκειται για αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι (59%).

Κατανοώντας την αντίληψη των καταναλωτών για κρατήσεις ταξιδιών.

Σύμφωνα με μια έρευνα ταξιδιωτών αναψυχής της Βόρειας Αμερικής που διεξήγαγε η fuel Travel, το 45% των ταξιδιωτών έχουν ακυρώσει ένα ταξίδι, και το 11% των ταξιδιωτών έχουν επαναπρογραμματίσει ένα ταξίδι λόγω της επιδημίας του κορωνοιού. Ωστόσο, το 59% των ταξιδιωτών εξακολουθούν να σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το 2020.

Η μελέτη αυτή αποκαλύπτει ότι ενώ πολλοί καταναλωτές έχουν ακυρώσει τα ταξίδια τους, δεν έχουν χάσει την επιθυμία τους να ταξιδέψουν. Τα ξενοδοχεία έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μελλοντικές κρατήσεις προσελκύοντας επισκέπτες που έχουν ακυρώσει. Μετά την υποχώρηση του COVID-19, οι χρήστες μπορούν επίσης να εξετάσουν νέους προορισμούς, ανοίγοντας το δρόμο για τα ξενοδοχεία να προσελκύσουν νέο κοινό.

Δείτε τα 10 πιο σημαντικά βήματα να ακολουθήσετε για να οργανώσετε την ψηφιακή στρατηγική σας κατά τα πρώτα στάδια αύξησης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

1. Ευθυγραμμίστε τη στρατηγική μάρκετινγκ και διαχείρισης εσόδων

Κατά τη δημιουργία του σχεδίου επαναφοράς, είναι σημαντικό να ευθυγραμμιστείτε με τη διαχείριση εσόδων σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθείτε αλλά και την ισοτιμία των τιμών (rate parity) μεταξύ των καναλιών, τα προνόμια άμεσης κράτησης, τυχόν νέες προσφορές και πακέτα και, το πιο σημαντικό, μια ευέλικτη πολιτική ακύρωσης.

2. Αναβαθμίστε την ιστοσελίδα σας

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να προσφέρει όλη τη σωστή πληροφόρηση για τους πιθανούς επισκέπτες ώστε να μπορούν να βρουν εύκολα ότι χρειάζονται για να προχωρήσουν σε κράτηση.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε όσον αφορά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας

 • Εάν το ξενοδοχείο είχε κλείσει, δηλώστε σαφώς ότι το ξενοδοχείο είναι και πάλι ανοιχτό και δέχεται κρατήσεις, ομάδες, ραντεβού για spa κ.λπ.. Φροντίστε να προωθήσετε τις πολιτικές ακύρωσης.
 • Διαβεβαιώστε τους επισκέπτες ότι το ξενοδοχείο εξακολουθεί να λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις και θα συνεχίσει να το κάνει για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών.
 • Προάγετε τον προορισμό σας μέσω μιας δημοσίευσης σε blog, στη σελίδα περιοχής ή με μια κεντρική φωτογραφία στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας για να δείξετε ότι οι επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα της περιοχής είναι πλέον ανοιχτά. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι ενημερωμένο.
 • Προωθήστε ειδικές προσφορές και πακέτα που είναι προσαρμοσμένα στο στοχευόμενο κοινό σας τη δεδομένη στιγμή. Προωθήστε πακέτα διακοπών για τους ντόπιους, ή ένα πακέτο αναψυχής για επαγγελματίες ταξιδιώτες.
 • Εξατομικεύστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με βάση το κοινό και την αγορά στην οποία απευθύνεστε (τοπική έναντι διεθνούς) αλλά και τη συμπεριφορά πλοήγησης των επισκεπτών.

3. Εφαρμόστε ευέλικτη πολιτικής ακύρωσης

Εφαρμόζοντας μια ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, τα ξενοδοχεία μπορούν να καθησυχάσουν τους επισκέπτες δίνοντάς τους ένα έξτρα κίνητρο για να προχωρήσουν σε κράτηση, ενώ ταυτόχρονα ανταγωνίζονται τους Ηλεκτρονικούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες (ΟΤΑ) που συχνά καθιστούν δύσκολη την ακύρωση. Η Booking.com και η Expedia επέβαλαν μια “πολιτική ανωτέρας βίας” κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και ανανεώνουν συχνά τις πολιτικές τους. Η ύπαρξη ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης στον ιστότοπο του ξενοδοχείου θα είναι καίριας σημασίας για τη διασφάλιση άμεσων κρατήσεων.

Γενικότερα, εάν το brand του ξενοδοχείου σας θέλει να διατηρήσει την ισχυρή αφοσίωση στο brand και να προωθήσει την εμπιστοσύνη για εκ νέου κρατήσεις, το ξενοδοχείο σας θα πρέπει να διατηρήσει μια ευέλικτη πολιτική ακύρωσης για να μπορούν οι επισκέπτες να προχωρούν σε κρατήσεις χωρίς άγχος για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους.

4. Εξασφαλίστε άμεσες κρατήσεις και σωστή διανομή των κρατήσεων

Καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται και τα ξενοδοχεία που είναι κλειστά ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, εστιάστε στη μετατόπιση της διανομής των κρατήσεων στο άμεσο κανάλι του ξενοδοχείου, την ιστοσελίδα σας δηλαδή και επωφεληθείτε. Με το 84% των διαχειριστών εσόδων να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο όγκο διανομής κρατήσεων σε Online Ταξιδιωτικούς Πράκτορες μετά τον COVID-19, είναι προφανές ότι οι ΟΤΑ προσφέρουν γρήγορη προβολή των ξενοδοχείων. Ωστόσο, η διατήρηση μιας σωστή διανομής κρατήσεων, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο σχεδιασμό για την ενθάρρυνση των κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου αποτελεί σημαντική στρατηγική για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας.

Τι να προσέξετε στις στρατηγικές άμεσων κρατήσεων

 • Διατηρήστε ποσοστό ισοτιμίας και προωθήστε ευδιάκριτα σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας έξτρα προνόμια για άμεσες κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας.
 • Εφαρμόστε μια στρατηγική για τις κρατήσεις που έχουν ακυρωθεί και ανακτήστε τες με νέες κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας.
 • Προωθήστε ενέργειες remarketing σε επισκέπτες της ιστοσελίδας που έψαξαν για συγκεκριμένες ημερομηνίες στη μηχανή κρατήσεων.
 • Εξετάστε μια δυνατότητα άμεσων ανταμοιβών όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εισαγάγουν το email τους για να ξεκλειδώσουν αποκλειστικές τιμές και συνεχίστε να προωθείτε ενέργειες σε πιθανούς επισκέπτες μέσω e-mail.
 • Εξατομικεύστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με βάση το στοχευμένο κοινό, τις αγορές αλλά και τη συμπεριφορά πλοήγησης των επισκεπτών.

5. Ενημερώστε εκ νέου όλα τα Ψηφιακά Μέσα

Κάντε μια λίστα με όλα τα ψηφιακά μέσα όπου είναι καταχωρημένη η επιχείρησή σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένα με τις κατάλληλες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να προχωρήσουν σε κράτηση. Για παράδειγμα, εάν το ξενοδοχείο σας έκλεισε, ενημερώστε όλες τις τοπικές καταχωρήσεις ότι το ξενοδοχείο είναι και πάλι ανοιχτό.

Αν έχετε μια καταχώριση στο TripAdvisor για επαγγελματικούς συνεργάτες, εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε μια ανακοίνωση ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα πρόληψης και ότι το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό και έτοιμο για κρατήσεις. Σε πλατφόρμες metasearch, χρησιμοποιήστε τις επιλογές για να δώσετε έμφαση σε μια ευέλικτη πολιτική ακύρωσης για να εξασφαλίσετε κρατήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του αβέβαιου χρόνου.

6. Άμεση ακύρωση κρατήσεων για εκ νέου κράτηση

Η εκ νέου κράτηση που έχετε ήδη κερδίσει είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε γρήγορα την πληρότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη του Fuel Travel, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων είτε ακύρωσαν είτε αναπρογραμμάτισαν ένα ταξίδι, με τις ακυρώσεις να ξεπερνούν την αναλογία 4:1. Για κρατήσεις που έχουν ακυρωθεί, ξεκινήστε μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτρέποντας όλους εκείνους που προχώρησαν σε ακυρώσεις να κάνουν εκ νέου κράτηση με ένα πρόσθετο δωρεάν μπόνους ή προνόμιο δίνοντάς τους έτσι έξτρα κίνητρα για αγορά.

7. Εστιάστε σε πακέτα και προσφορές για τις σωστές αγορές και το σωστό παράθυρο κράτησης

Όπως αναφέρεται στις ταξιδιωτικές προβλέψεις, η ζήτηση από τις τοπικές αγορές αναμένεται να αυξηθεί πριν ξεκινήσουν οι πτήσεις, καθώς οι άνθρωποι παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις κρατήσεις ταξιδιών των επόμενων 60-90 ημερών. Τα ξενοδοχεία λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση των εγχώριων διακοπών με ειδικές προσφορές αγοράς κατά το πρώτο στάδιο αύξησης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

8. Αναπτύξτε ένα σχέδιο μάρκετινγκ που θα ακολουθεί την ταξιδιωτική ζήτηση

Δημιουργώντας μια στρατηγική μάρκετινγκ που θα αναπτύσσεται μήνα με το μήνα και θα χτίζεται σταδιακά με την αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης κατά την πάροδο του χρόνου θα καταφέρετε να αυξήσετε τον αριθμό των κρατήσεων και να μεγιστοποιήσετε τα έσοδά σας.

Εάν το ξενοδοχείο σας έχει κλείσει, το πρόγραμμά σας θα πρέπει να ξεκινήσει ένα μήνα πριν από την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου και να συνεχίσει να μετατοπίζεται από τις ανώτερες ως τις χαμηλότερες βαθμίδες του συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων της αγοράς μήνα με το μήνα.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν για το σχέδιο μάρκετινγκ

Μήνας 1: Εστιάστε στην ανώτερη βαθμίδα του συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων, κυρίως στις τοπικές αγορές, με ένα παράθυρο κρατήσεων 60-90 ημερών και σε πιθανούς πελάτες που ήδη ψάχνουν για τις υπηρεσίες σας ή που θέλετε να τους γνωστοποιήσετε τις υπηρεσίες σας διαθέτοντας ένα κονδύλι ύψους 80% για την υψηλότερη βαθμίδα. Εξαιρέστε δημογραφικά στοιχεία που είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν. Τα μηνύματα θα πρέπει να δείχνουν ότι το ξενοδοχείο έχει ευαισθητοποιηθεί με βάση την τρέχουσα κατάσταση και ότι είναι ανοιχτό για κρατήσεις που επικεντρώνονται στην εμπειρία ή στον προορισμό.

Μήνας 2: Μεταβείτε στη στόχευση μεσαίας/χαμηλότερης βαθμίδας του συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων, ξεκινήστε να στοχεύετε αγορές όπου έχουν επαναφέρει της πτήσεις και εφαρμόστε προωθητικές ενέργειες remarketing ιστοσελίδας ξενοδοχείου καθώς αυξάνεται η δεξαμενή cookies. Η κατανομή του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι περίπου 60% στην ανώτερη βαθμίδα του συστήματος διοχέτευσης των κρατήσεων, 40% στη χαμηλότερη βαθμίδα. Τα μηνύματα θα πρέπει να επικεντρώνονται σε USPs ξενοδοχείων και ειδικές προσφορές και πακέτα.

Μήνας 3: Συνεχίστε να στοχεύετε με βάση την ταξιδιωτική πρόθεση, ενώ η ταξιδιωτική ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται και ξεκινήστε βοηθητικές remarketing ενέργειες upselling που αφορούν το spa ή το φαγητό του ξενοδοχείου για στους επισκέπτες που κάνουν κράτηση. Η κατανομή του προϋπολογισμού για τη διαφήμιση του ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι περίπου 30% για την ανώτερη βαθμίδα συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων, 70% για τη χαμηλότερη. Τα μηνύματα θα πρέπει να επικεντρώνονται σε πακέτα που αυξάνουν τη διάρκεια παραμονής, αυξάνουν τις επι μέρους αγορές και τους τρόπους μεγιστοποίησης της μέσης αξίας κράτησης.

Μήνας 4+: Δώστε προτεραιότητα στη χαμηλότερη βαθμίδα του συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων και εστιάστε στη στόχευση πιθανών επισκεπτών με βάση την πρόθεση ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο για τον προορισμό σας. Η κατανομή του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι περίπου 20% για την ανώτερη βαθμίδα συστήματος διοχέτευσης κρατήσεων, 80% για τη χαμηλότερη βαθμίδα και θα πρέπει να συνεχίσετε να προσαρμόζετε τη στρατηγική σας ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στην ταξιδιωτική ζήτηση. Τα μηνύματα θα πρέπει να επικεντρώνονται στην απάντηση βασικών επιχειρηματικών αναγκών και τυπικής εποχικότητας, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση αρχίζει να σταθεροποιείται.

9. Μείνετε συνδεδεμένοι μέσω του CRM

Η διατήρηση της σύνδεσης με τους προηγούμενους και τους επερχόμενους επισκέπτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να αυξήσετε τις κρατήσεις καθώς αυξάνεται η ταξιδιωτική ζήτηση, αλλά και για να ελαφρύνετε το άγχος των ταξιδιών για τους επερχόμενους επισκέπτες.

Εξετάστε τις ακόλουθες καμπάνιες CRM:

 • Ανακοινώστε ότι το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό για κρατήσεις και ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από μια ειδική προσφορά ή από αποκλειστικές εμπειρίες.
 • Προσφέρετε ένα αποκλειστικό πακέτο ή προνόμια για όσους έχουν ακυρώσει και επιθυμούν να κάνουν εκ νέου κράτηση.
 • Διατηρήστε την επικοινωνία πριν και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες ότι υπάρχει ένα σχέδιο πρόληψης, ενώ παράλληλα επισημαίνετε το διαθέσιμο spa και φαγητό, τις αναβαθμίσεις δωματίων και τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στον συγκεκριμένο προορισμό.
 • Δημιουργήστε μια αυτοματοποιημένη εκστρατεία μάρκετινγκ για την επέτειο της παραμονής των προηγούμενων επισκεπτών, προτρέποντάς τους να επιστρέψουν και να ξαναζήσουν τις αναμνήσεις.

10. Δώστε Προτεραιότητα στους Πιστούς Πελάτες σας

Αφοσίωση σημαίνει εμπιστοσύνη στο brand και τα μέλη που εμπιστεύονται την επωνυμία σας είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε περιόδους αβεβαιότητας. Φροντίστε να ανταμείψετε τα πιστά σας μέλη με εξατομικευμένα και αποκλειστικά πακέτα και εμπειρίες μόλις υποχωρήσει η κρίση του COVID-19.

Γενικότερα, ενώ αρχίζουμε να ισοσταθμίζουμε την καμπύλη, ο προληπτικός σχεδιασμός για την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης μπορεί να βοηθήσει το ξενοδοχείο σας να καλύψει τα χαμένα έσοδα. Η ταξιδιωτική ζήτηση θα αυξηθεί σταθερά και το ξενοδοχείο σας πρέπει να είναι έτοιμο να επωφεληθεί πλήρως.

Πηγή: https://www.hospitalitynet.org/opinion/4098228.html